Pohjalaisilla huippukausi takana

Pohjalaisilla huippukausi takana

Pohjanmaan mäkiurheilijoilla on ollut jälleen menestyksekäs kilpailukausi. Mäkihypyssä ja yhdistetyssä saatiin runsaasti mitaleita usealla sektorilla ja muutenkin monet nuoret kehittyivät loistavasti, vaikka lumiolosuhteet talven aikana olivat haasteellisia.

Kiteen Hutsin mäkiurheilukeskuksessa kilpailtiin valtakunnallisesti Hopeasompa -mestaruuksista. Viikonloppu 11.-12.3. täyttyi Suomen parhaimmistosta ja pohjalaiset nauttivat podiumilla useamman kerran.

Yhdistetyn P11 hopeaa voitti Seinäjoen Tomi Viljanen ja Alahärmän Erkki Seppänen oli hienosti neljäs. Sarjaa täydensi AK:n Rasmus Koivisto kuudennella sijallaan. P13 sarjassa Alahärmän Arttu Heikkilä oli 11.

Yhdistetyn T13 sarjasta haettiin kolmoisvoitto, kun Vöyrin Alva Thors voitti, AK:n Hertta Luoma oli toinen ja AK:n Elli Seppänen kolmas.  Yhdistetyn P15 sarjassa Vöyrin Ivar Thors otti hienosti viidennen sijan. T15 sarjassa Alahärmän kokenut Pinja Koivisto nousi voittoon hienon hiihto-osuuden myötä.

Erikoismäessä P11 sarjan voitti ylivoimaisesti Seinäjoen Tomi Viljanen. Alahärmän Rasmus Koivisto (6.) ja Erkki Seppänen (7.) täydensivät sarjaa. T11 sarjassa Vöyrin Elsa Thors nappasi hopeaa ja Alahärmän Saimi Luoma oli kymmenes.

T13 sarjan dominointi jatkui kolmoisvoitolla myös erikoismäessä.  Voittoon hyppäsi Vöyrin Alva Thors, hopeaa AK:n Hertta Luoma ja pronssia saman seuran Elli Seppänen. P13 sarjassa Alahärmän Arttu Heikkilä oli 14.

P15 sarjassa Seinäjoen Paavo Romppainen taisteli viidenneksi ja tyttöjen samanikäisissä Alahärmän Pinja Koivisto oli neljäs.

Pienmäen ja yhdistetyn SM-kilpailuissa Taivalkoskella miteltiin 18-vuotiaiden sarjoissa. Sieltä alueen mäkiurheilun edustajat hakivat kunniaa YK-V:n Otto Niittykosken johdolla. Otto voitti yhdistetyssä pronssia. N18 sarjassa Alahärmän Pinja Koivisto taisteli hienosti hopealle ja saman seuran Elli Seppänen pronssille.

Näiden lisäksi talven aikana on osallistuttu useisiin muihin kilpailuihin. Lumiolosuhteiden kannalta Pohjanmaan alueen Liito-orava Cup ja muutamat muut mäkikisat ovat kärsineet peruutuksista. Kevään päättäjäiset ovat ovella ja on hetki aikaa levähtää ennen kesäkauden harjoittelun käynnistymistä.

Tarkemmat tulokset löytyy www.kilipa.com -sivustolta.

Pohjanmaan Mäkiurheilun tuki onnittelee kaikkia alueen mäkihypyn ja yhdistetyn harrastajia tukijoukkoineen.

Tulevan kesän aikana pääsemme rakentamaan Lapuan mäkeen muovituksia. Tehdään porukalla olosuhteet hyväksi myös kesäharjoittelua varten – ilmoittelemme tarkemmin muovituksen rakentamisesta sivuillamme sekä viestiryhmässämme.